Waarom nietsdoen helaas geen optie is

What Happens when Companies Remove Performance Reviews?

Het klassieke evaluatiegesprek is dood.

Want wees nu eens eerlijk: het heeft toch echt geen zin om slechts één keer per jaar met werknemers te communiceren over fouten die ze zeven maanden eerder hebben gemaakt? Omdat enkele grote bedrijven intussen het licht hebben gezien, lijkt het gevreesde evaluatiegesprek nu gelukkig echt wel op weg naar de uitgang.

Zo, dat is ook weer opgelost! Think again.

De waarheid is ontnuchterend: uit onderzoek is gebleken dat in bedrijven zonder evaluatiegesprek de productiviteit daalt. Wat?! Hoe kan dat nu? Blijkbaar spenderen managers in die bedrijven minder tijd aan conversaties met hun team en hebben ze niet langer het gevoel dat ze hun werknemers moeten helpen om aan hun zwakke punten te werken.

Yep, dat heeft u goed begrepen: het logge, ouderwetse, dysfunctionele evaluatiegesprek is weg, maar er komt vaak niets in de plaats. Dat kan dan wel gemakkelijk zijn, een langetermijnoplossing kunnen we het bezwaarlijk noemen.

Gelukkig zijn er wel degelijk alternatieven, die ruimschoots aan bod komen in dit artikel.

Het komt erop neer dat er véél meer communicatie moet zijn tussen managers en werknemers. Enkel op die manier kan je tijdig aan problemen werken en oplossingen bieden die op dat moment relevant zijn. Klinkt goed, niet?

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem