Oude wijsheid voor een moderne organisatie

The Way We Work Is Terrible for Our Brains. 5 Ways to Fight Back.

Hoe kan een organisatie ervoor zorgen dat medewerkers zich beter, gemotiveerder en meer betrokken voelen?

Volgens het World Economic Forum volstaat het om enkele oude, vanzelfsprekende wijsheden toe te passen (die telkens weer bevestigd worden door wetenschappelijke studies). Het is van enorm belang dat er erkenning is voor de elementen die ons menselijk maken, datgene waaraan we waarde hechten en de zaken die ons echt motiveren, inspireren en engageren.

Dit zijn vijf belangrijke pijlers voor een ‘brain-friendly workspace’:

  • Ontkoppeling. Schermloze vergaderingen verhogen de concentratie en productiviteit. ‘Face-to-face communication’ als alternatief voor e-mail.
  • Vrijheid. Laat medewerkers kiezen hoe ze hun werkplek inrichten (hoeveel planten, foto’s enz.). Meer productiviteit, minder stress.
  • Groen. Zorg voor voldoende groen in uw kantoorgebouw. Medewerkers kunnen zich beter concentreren en voelen zich beter in hun vel n ruimtes met veel planten.
  • Beweging. Motiveer medewerkers om hun bureau te verlaten tijdens de lunchpauze en een wandeling te maken.
  • Geven. Zet programma’s op voor vrijwilligers. Uw medewerkers zullen zich niet alleen beter voelen, maar ze zullen ook geëngageerder en productiever zijn.

Organisaties die deze waarden hoog in het vaandel dragen, bereiden zich voor op een succesvolle toekomst. Het volledige artikel vindt u hier.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem