“Geluk als methode voor doeltreffendheid”

Naar een gezonde en duurzame organisatie

Geluk. Iedereen heeft het er tegenwoordig over: het is de nieuwe lifestyle, het nieuwe streven. Maar heeft iedereen het over hetzelfde geluk? En wat kan je er eigenlijk mee?

Uit onderzoek blijkt dat slechts 13% van het personeel bevlogen en gelukkig is in hun werk. Erger nog, voor elke gelukkige medewerker in een organisatie, zijn er twee medewerkers ongelukkig! Gelukkig komt er tegengeluid uit de hoek van de positieve psychologie.

Dat is een stroming binnen de psychologie die bekijkt hoe we mensen optimaal kunnen laten functioneren. Een van de belangrijkste bevindingen is dat gelukkige mensen beter kunnen functioneren.

Door een bedrijfscultuur en omgeving te creëren waarin geluk gestimuleerd wordt en mensen kunnen openbloeien, dragen we niet alleen bij aan een betere samenleving, maar kunnen we zelf ook de vruchten plukken.

Bedrijven moeten hun werknemers met andere woorden de kans geven om aan hun eigen geluk te werken. Bovendien is het belangrijk om een organisatie op te bouwen waarin de cultuur en structuur het (werk)geluk stimuleren. Het volledige artikel vindt u hier.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem