“Weg met de hiërarchie!”

JBC gooit klassieke evaluatiegesprekken overboord

Voor JBC was het duidelijk: de principes van een klassiek evaluatiegesprek stroken niet met hun bedrijfscultuur. Een evaluatiegesprek is niet alleen te strak als beoordelingsinstrument, maar het vergt bovendien heel veel tijd en benadrukt de hiërarchie te veel.

Daarom werd een positief alternatief gelanceerd om collega’s te beoordelen: Me@MyBest@JBC. Binnen dat concept worden voor elke werknemer parameters gedefinieerd: wat zorgt ervoor dat dit individu straalt? Erkenning? Vrijheid? Teamprestaties of menselijke contacten? Op die manier komen de aandachtspunten naar voren, wat ertoe kan leiden dat een medewerker nog beter functioneert.

Uiteraard wordt er nog steeds tijd gemaakt om verbeterpunten en doelstellingen aan te kaarten. Negatieve punten worden wel degelijk besproken, maar op een aangename en waarderende manier. Werkpunten en groeimogelijkheden vervangen de klassieke kritiek van hogeraf.

Wilt u meer lezen over deze sfeer van collegialiteit waarin ieders rol gerespecteerd wordt? Het volledige artikel vindt u hier.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem