Meeting each other halfway

How Millennials Are Shaping the Hiring Process

Millennials zijn aan zet, en dat brengt enkele diepgaande veranderingen met zich mee. Benieuwd wat dat betekent?

  • Een korter aanwervingsproces: millennials zijn niet geïnteresseerd in het lange, traditionele rekruteringsproces. Bovendien vinden ze het belangrijk meer feedback te krijgen als ze de job níét hebben.
  • Een echte bedrijfscultuur: jonge werkzoekenden staan sterk in hun schoenen. Ze willen graag een job, maar niet zomaar eender welke job. Net zoals u zeker wilt zijn van hun talent, willen zij zeker zijn dat uw bedrijf hun iets te bieden heeft. Vergeet dus niet om de voordelen in de verf te zetten: waarden, sociale inzet en flexibiliteit kunnen een wereld van verschil maken.
  • Vacatures op specifieke plaatsen: het internet heeft ervoor gezorgd dat verschillende gemeenschappen hun eigen plekje hebben. Het kan dan ook interessant zijn om uw vacatures daar te publiceren (en niet enkel op LinkedIn).
  • Werk zoeken met de smartphone: als uw vacature en bedrijfswebsite niet gemakkelijk te vinden of te bezoeken zijn via smartphone, bent u gezien. Bovendien kunt u verder gaan dan dat: waarom geen eerste sollicitatiegesprek voeren via Skype? Zorg dat u nieuw talent niet afschrikt met onnodige verplaatsingen en bewijs hoe flexibel u bent.
  • Authenticiteit: millennials willen serieus genomen worden en werk doen dat een verschil maakt.

Zoals u uit dit lijstje kunt opmaken, zijn millennials bereid zich in te zetten voor een job die hen interesseert, maar hebben ze evengoed bepaalde verwachtingen en eisen.

“Meet each other halfway”, met andere woorden. Meer weten? Het oorspronkelijke artikel vindt u hier.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem