En waarom ook u er beter vandaag aan begint dan morgen

How Leading Companies Build the Workforces They Need to Stay Ahead

Het is intussen al enkele jaren duidelijk dat de technologische innovatie bedrijven ingrijpend verandert. De aard van het werk wijzigt, en daardoor zal wat we van onze medewerkers verwachten ook evolueren.

Die evolutie zal behoorlijk drastisch zijn volgens het World Economic Forum: heel wat vaardigheden die vandaag nog niet cruciaal zijn, zullen in 2020 gewenst zijn voor de meeste beroepen. Organisaties zullen dus op een andere manier moeten nadenken over het talent dat ze nodig hebben.

En daarmee wacht u beter niet te lang. Een winning team opbouwen, vraagt immers tijd. Elke organisatie moet daarom inzetten op drie lessen waar toonaangevende bedrijven nu al mee bezig zijn:

  1. Baken de vaardigheden en capaciteiten af die in de toekomst noodzakelijk zullen zijn op basis van uw bedrijfsstrategie.
  2. Maak een objectieve beoordeling van de huidige vaardigheden en capaciteiten van uw medewerkers om tekorten te identificeren.
  3. Ontwikkel en verwerf het talent dat u nodig heeft om die tekorten op te vullen, vanaf vandaag.

Talent dat een verschil maakt, is het meest waardevolle waarover een organisatie beschikt. Daarom is het van het grootste belang dat u vandaag begint na te denken over het talent dat u in de toekomst nodig zult hebben, zodat u voldoende tijd heeft om de juiste personen aan te trekken en op te leiden.

Voor meer informatie over deze drie lessen kunt u het ooorspronkelijke artikel raadplegen.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem