“Vagebonden als stuwende kracht”

8 Brutal Truths About Millennials

Dit artikel is het vervolg op “Here’s How to Thrive in the Millennial Economy. Embrace This or Die.”

Als bedrijfseigenaar heb je de keuze om de Millennial-context te omhelzen of eraan te weerstaan (en daardoor hopeloos irrelevant te worden). Wie deelneemt aan de “Millennial Movement”, gaat een rooskleurige toekomst tegemoet.

De volgende observaties over millennials zijn dan ook van groot belang voor de toekomst van uw organisatie:

  1. Ze hebben geen behoefte aan dure kantoren. Ze hebben enkel een smartphone of computer nodig om hun werk te doen – de locatie doet er niet toe.
  2. Millennials zijn “digital natives”. De technologie geeft hun de kans zelf te kiezen waar ze wonen en werken – en dat willen ze ook. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat mensen hun beste werk doen wanneer ze niet fysiek aanwezig zijn op het werk.
  3. Ze zullen bewust en opzettelijk kiezen voor een leven als “vagebond”. Ze willen niet wachten tot hun pensioen om te wereld te ontdekken.
  4. Vrijheid, keuze en flexibiliteit zijn belangrijker dan stabiliteit (dat laatste is überhaupt een illusie).
  5. Ze geloven dat ze zullen slagen, ondanks de uitdagingen. En meestal hebben ze gelijk (kijk maar naar bedrijven als Facebook of mensen die hun geld verdienen via YouTube-kanalen).

Voor directieleden komt het erop aan de wensen en behoeften van hun werkkrachten (werknemers en freelancers) eerst te plaatsen. De winst zal volgen. Lees het volledige artikel met nog meer observaties en inzichten hier.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem