Eén voor allen, allen voor één

5 Steps to Successfully Integrating Purpose Into Your Organisation

Uit verschillende studies, ondervragingen en analyses bij bedrijven en werknemers, blijkt dat waar een organisatie voor staat in de voorbije jaren een steeds grotere rol is gaan spelen.

Maar het is niet eenvoudig om als bedrijfleider dat ‘purpose’ op te leggen aan uw team. Integendeel, het is van groot belang dat het hele bedrijf gemotiveerd is om die bestaansreden in de praktijk toe te passen.

Dat is enkel mogelijk als de bedrijfsleider inziet dat een bestaansreden pas effect heeft wanneer ze functioneert als een uitnodiging tot ‘co-creation’.

Dit artikel op ‘Sustainable Brands’ benoemt vijf stappen om als bedrijfsleider de touwtjes los te laten en te vertrouwen op het oordeel van uw medewerkers. ‘Purpose’ werkt enkel als leidraad in organisaties zonder de hiërarchische structuur die tot voor kort schering en inslag was.

Moet een bedrijfsleider zich dan niets aantrekken van het hele proces en alles in het honderd laten lopen? Natuurlijk niet.

Zoals steeds is er een gulden middenweg: ‘As a purposeful leader it is your job to act as the steward of your organisation’s purpose and ensure that every employee is engaged and empowered to put purpose into action.’ Ontdek de vijf stappen naar een doelgericht bedrijf in het oorspronkelijke artikel.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem