in a future-proof way

13 Ways to Make Your Workspace More Creative

Steeds meer bedrijven beseffen dat de klassieke kantoorindeling nood heeft aan vernieuwing.

Maar welke aanpassingen hebben een langdurig positief effect? Zijn pingpongtafels en hippe cappuccinomachines the way to go, of zijn er betere manieren om het roer om te gooien?

De medewerkers van IDEO, een wereldwijd innovatief designbedrijf, hebben heel wat ideeën over creatieve werkplekken. Dit zijn alvast enkele van hun tips:

  • Make things movable: zorg dat objecten op wielen staan, dat tafels omgebouwd kunnen worden en dat medewerkers geen vast bureau hebben. Fysieke flexibiliteit zorgt ervoor dat uw medewerkers met meer collega’s in contact komen en creatiever zijn.
  • Zorg voor een huiselijke keuken: Vervang plastic bekertjes door echte glazen, bestek en servies. Laat mensen zelf afwassen. Creativiteit schuilt soms in een klein hoekje (en in routineuze handelingen).
  • Zet uw waarden in de kijker: IDEO heeft zeven vaste waarden. Op hun kantoor in Tokio worden drie van die waarden in neonletters weergegeven in verschillende ruimtes: “Talk less, do more”, “Make others successful” en “Take responsibility”. Die visuele aanwezigheid herinnert de medewerkers dagelijks aan hun overtuigingen.
  • Biofilie voor meer welzijn: natuurlijk licht, uitzicht op een groene plek, een groendak … Het zijn stuk voor stuk manieren om de natuur in te zetten voor meer welzijn bij uw medewerkers. Maar u hoeft het woord “natuur” niet letterlijk te nemen: ook kleuren die aan de oceaan doen denken en decoratieve structuren met natuurpatronen maken een verschil.
  • Cultiveer toestemming: laat uw medewerkers toe zelf de muren decoreren. Objecten die werknemers zelf gecreëerd hebben, bieden een heel ander effect dan dure kunst waarvoor het bedrijf betaald heeft.

Benieuwd naar meer tips en inzichten? De volledige lijst met absolute aanraders voor een creatieve werkplek vindt u hier.

terug

Contact

Vragen? Bemerkingen? Meer informatie?
Een initiatief van
Commotie
Coremansstraat 22/1
2600 Berchem